Oldalak

2012. január 6., péntek

Ki a példaképed?

Gondolkoztál-e már azon, hogy ki a példaképed? Ki az az ember, akire felnézel, élete, tevékenysége példaértékű számodra?

Nekem Jézus a példaképem. Az Ő útján járok és Őt tartom a legnagyobbnak az egész világon.
Hogyan élt Jézus?
Jézus tökéletesen élt, tehát bűn nélkül, az Atya akarata szerint. (Bűnt az követ el, aki tudva és akarva megszegi Isten parancsát). Cselekedeteiből láthatjuk, milyen az "élet útja". Ha Őt akarom követni, nekem sem szabad a bűn útját járnom. Te Jézus követője vagy? Mit szeretne tőled Isten? Istennek TERVE van veled! Nem is akármilyen! :-) Isten veled kapcsolatos terve lassan világosodik meg előtted, de csak akkor, ha figyelsz rá és imádkozol ezért.
Jézus a pusztában imádkozott és böjtölt. Eközben támadt rá a gonosz kísértése. Jézus szembeszállt vele. Ezzel azt mutatta meg, hogy számára az Atya akarata az első, ahhoz akar hű maradni. Te felismered-e, hogy miféle kísértésekkel kell megküzdened, ha a Jézusi úton akarsz rajta maradni?

Jézus személy szerint ismer mindnyájunkat. Téged is. Ha útjáról letérsz is, utánad megy, és neveden szólít. Nem nyugszik, míg meg nem talál :-) Sőt életét adja érted. (erről később lesz szó).

Az életút végén azonban nem a halál van, hanem az ÉLET! Vasárnap reggelre üres lett a sír: Jézus feltámadott! Ne féljetek!- mondták az angyalok.

Ha Jézus útját választod, a győzelmét is megtapasztalod. Már itt a földön is, hogy jó a mennyei Atya parancsát követned, jó Jézussal együtt járnod, az embertársakat segítened. Így majd részesedhetsz a feltámadás örömében! Legyen így.

  • Kicsoda Jézus Krisztus? Isten egyszülött Fia, a második isteni személy, aki értünk emberré lett.
  • Jézus neve Megváltót, Szabadítót jelent.
  • A Krisztus szó Messiást, Fölkentet jelent.
  • Az Úr Jézus tanítását evangéliumnak vagy örömhírnek nevezzük.
  • Jézus a kereszthalálával arra tanít minket, hogy a mi keresztjeinknek is van értéke.
(forrás: Jézussal az úton)