Oldalak

2011. december 25., vasárnap

A két út ...

Életünkben folyamatosan és rendszeresen döntést kell hoznunk. Újra és újra választás előtt állunk, hogy mit tegyünk és mit ne. A döntéseinknek nagy súlya is van. Csak akkor fejlődünk, ha egyre helyesebben, okosabban választunk.
Az evangéliumban Jézus határozottan szólít fel bennünket a választásra, tanítását a két útról szóló hasonlatban mondja el: (Máté 7,13)
A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz - sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet: kevesen vannak, akik megtalálják.

A keskeny út az örök élet felé vezet, amelyen ha járunk, tudhatjuk, szeret minket a jó Isten. Életünket értékesnek tartjuk, és joggal reméljük, hogy jóakaratú embertársaink becsülnek.
A széles út a halál útja. Ez rossz út, tele van gonoszsággal. Akik rajta járnak, mindig készek a rosszra, de sohasem a jóra. Nem ismernek kedvességet, szelídséget, türelmet, inkább üldözik a jó úton járókat. Nem ismerik az együttérzést a szenvedőkkel. Gyűlölik az igazságot, és szeretik a gonoszságot.

Élni annyi, mint úton lenni.

Hogyan döntök ma, most? Melyik utat választom?

(forrás: Jézussal az úton)